Illa Flotant

Ingredients:

Per a la crema

  • 1 litre de llet
  • 100 gr. Sucre
  • 10 gr. Maizena
  • 4 vermells d’ou

Per a la merenga

  • 4 blancs d’ou
  • 100 gr. Sucre

Per al caramel

  • 100 gr. Sucre
  • 100 cl. Aigua

Elaboració:

Per a la crema:
Posar la llet a bullir, en un bol mesclar la meitat de sucre amb la maizena i a un altre bol els vermells amb el sucre restant.
Quan la llet comenci a bullir, afegir la mescla de la maicena i posar-ho amb poc foc, remoure durant uns 10 minuts, després afegir els vermells d’ou i continuar removent uns dos minuts més. Retirar del foc i deixar refredar.

Pera la merenga:
Montar els blancs d’ou amb sucre al punt de neu i formar quatre bolles.

Per al muntatge:
Abocar a quatre copes la crema ja freda i a sobre col•locar la bolla de merenga, a continuació fer el caramel i quan j estigui daurat posar-lo sobre la merenga amb l’ajuda d’una cullera.